Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Θεραπεία Ψωρίασης / Ψωρίασης της παιδικής ηλικίας

ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ UVB NARROW-BAND (ΣΤΕΝΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ)

Η φωτοθεραπεία είναι μια “φυσική” θεραπεία, που μιμείται τις ιδιότητες της ηλιακής ακτινοβολίας σε δύο δερματικές νόσους:ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ UVB NARROW-BAND (ΣΤΕΝΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ)

Την Ψωρίαση και τη Λεύκη

Το κύριο πλεονέκτημα της θεραπευτικής αυτής μεθόδου είναι ότι δεν επιβαρύνεται ο οργανισμός με φάρμακα, αλοιφές, κλπ, αλλά θεραπεύεται με «φυσικό» τρόπο.

ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ UVB ΣΤΕΝΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΩΡΙΑΣΗ

Είναι γνωστό ότι η ψωρίαση βελτιώνεται σημαντικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό οφείλεται κυρίως στην τοπική δερματική ανοσοκαταστολή που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία:

1. Ελαττώνοντας τη δραστηριότητα των δερματικών λεμφοκυττάρων, κυττάρων της δερματικής φλεγμονής, και

2. Μειώνοντας την παραγωγή των κυτταροκινών, ουσιών που την προκαλούν τη ψωρίαση.

Αυτές τις ιδιότητες εκμεταλλευόμαστε με τη φωτοθεραπεία, χρησιμοποιώντας το λιγότερο ερυθηματογόνο και πιο αποτελεσματικό φάσμα της υπεριώδους ακτινοβολίας (στα 311nm) σε ειδικό θεραπευτικό πρωτόκολλο κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η μέθοδος αυτή δεν έχει σχέση με τις καμπίνες μαυρίσματος (το γνωστό Solarium-UVA) καθότι χρησιμοποιεί διαφορετικού μήκους κύματος.

Πρόκειται για μια ασφαλή, οικονομική, καθιερωμένη (ιδιαίτερα διαδεδομένη στις βόρειες χώρες), «φυσική» θεραπεία που μειώνει δραστικά τη χρήση φαρμάκων.

Συνήθως εφαρμόζεται 3 φορές την εβδομάδα για διάστημα 3 μηνών. Η κάθε συνεδρία διαρκεί από 2 έως 4 λεπτά.

Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι απόλυτα ενδεδειγμένη και για την ψωρίαση της παιδικής ηλικίας, μιας και δεν επιβαρύνει τον οργανισμό με φάρμακα. Υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο και ειδικός εξοπλισμός για τους μικρούς ασθενείς που κάνουν συνήθως τη θεραπεία με τη βοήθεια ενός γονέα. Εφαρμόζεται με επιτυχία σε όλα τα εξειδικευμένα διεθνή κέντρα Παιδιατρικής Δερματολογίας

Πληροφορίες:
National Psoriasis Foundation: www.psoriasis.org/treatment/psoriasis/phototherapy

Φωτοθεραπεία Φωτοθεραπεία