Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Λεύκη

ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ UVB NARROW-BAND (ΣΤΕΝΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ)

Η φωτοθεραπεία είναι μια “φυσική” θεραπεία, που μιμείται τις ιδιότητες της ηλιακής ακτινοβολίας σε δύο δερματικές νόσους:ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ UVB NARROW-BAND (ΣΤΕΝΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ)

Την Ψωρίαση και τη Λεύκη

Το κύριο πλεονέκτημα της θεραπευτικής αυτής μεθόδου είναι ότι δεν επιβαρύνεται ο οργανισμός με φάρμακα, αλοιφές, κλπ, αλλά θεραπεύεται με «φυσικό» τρόπο.

Η ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ UVB ΣΤΕΝΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΗ

Η φωτοθεραπεία είναι μια θεραπευτική μέθοδος εκλογής για τη\ν θεραπεία της λεύκης. Τα αποτελέσματα στην επαναμελάγχρωση των κηλίδων λεύκης είναι πολύ καλά σε συνδυασμό συνήθως με κάποια κρέμα. Κατά κανόνα παρατηρούνται «νησίδες» υγειούς μαυρισμένου δέρματος μέσα στις κηλίδες της λεύκης μετά από 12-18 συνεδρίες.

Η μέθοδος βασίζεται στις ιδιότητες της υπεριώδους ακτινοβολίας και κυρίως στην τοπική δερματική ανοσοκαταστολή που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία:

1. Ελαττώνοντας τη δραστηριότητα των δερματικών λεμφοκυττάρων, κυττάρων της δερματικής φλεγμονής

2. Μειώνοντας την παραγωγή των κυτταροκινών, ουσιών που την προκαλούν τις βλάβες της λεύκης.

3. Διεγείροντας την επαναμελάγχρωση.

Αυτές τις ιδιότητες εκμεταλλευόμαστε με τη φωτοθεραπεία, χρησιμοποιώντας το λιγότερο ερυθηματογόνο και πιο αποτελεσματικό φάσμα της υπεριώδους ακτινοβολίας (στα 311nm) σε ειδικό θεραπευτικό πρωτόκολλο κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η μέθοδος αυτή δεν έχει σχέση με τις συνήθεις καμπίνες μαυρίσματος (το γνωστό Solarium-UVA), αλλά είναι εξειδικευμένη, καθότι χρησιμοποιεί διαφορετικού μήκους κύματος ακτινοβολία.

Πρόκειται για μια ασφαλή, οικονομική, καθιερωμένη (ιδιαίτερα διαδεδομένη στις βόρειες χώρες), «φυσική» θεραπεία που μειώνει δραστικά τη χρήση άλλων φαρμάκων και έχει σχετικά πολύ καλά αποτελέσματα. Συνήθως εφαρμόζεται 3 φορές την εβδομάδα για διάστημα 2-3 μηνών. Η κάθε συνεδρία διαρκεί από 2 έως 4 λεπτά.

Πληροφορίες:
Vitiligo Support International: www.vitiligosupport.org/nbuvb.cfm