Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Μεταμόσχευση Μαλλιών

Μεταμόσχευση Μαλλιών Μεταμόσχευση Μαλλιών

Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί την μοναδική μόνιμη θεραπεία για την αλωπεκία ανδρογεννητικού τύπου σε άνδρες και γυναίκες.

Πρόκειται για μια επέμβαση που γίνεται με τοπική αναισθησία στο ιατρείο. Λαμβάνεται ένα μέρος από την πίσω περιοχή του τριχωτού της κεφαλής, διαχωρίζεται σε μικρά μοσχεύματα τα οποία τοποθετούνται εμπρός όπου υπάρχει το έλλειμμα.

Η πίσω περιοχή ονομάζεται δότρια, διότι είναι αυτή που μας δίνει τα τριχοθυλάκια, ενώ η μπροστινή-πάσχουσα περιοχή ονομάζεται δέκτρια. Στη δότρια περιοχή δεν παραμένει κάποιο κενό, διότι το τριχωτό που έχει παραμείνει συμπλησιάζεται. Στη δέκτρια περιοχή τα τριχοθυλάκια, οι ρίζες δηλαδή των τριχών, παράγουν καινούρια τρίχα ακριβώς όπως θα παρήγαγαν στην περιοχή απ όπου τα πήραμε.

Οι ρίζες δηλαδή απλώς αλλάζουν θέση και μεταφέρονται από το πίσω μέρος του τριχωτού στο μπροστά, όπου υπάρχει το έλλειμμα. Η πρόβλεψη της μελλοντικής εξέλιξης της τριχόπτωσης είναι πολύ σημαντική παράμετρος για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα, ιδιαίτερα για τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών σε νεαρά άτομα, στα οποία δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί η τριχόπτωση τους. Τα μαλλιά σε αυτή τη νέα τους θέση μεγαλώνουν κανονικά με τον τρόπο που μεγάλωναν και συμπεριφερόντουσαν στην περιοχή απ όπου τα πήραμε.

Μπορούμε να τα βάψουμε, να τα κουρέψουμε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τα μαλλιά στη νέα τους θέση θα μείνουν για πάντα, διότι διατηρούν τις ιδιότητες της περιοχής από όπου τα πήραμε και όχι της περιοχής όπου τα βάλαμε.

 Μεταμόσχευση Μαλλιών