Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Πρωτόκολλα Αντιγήρανσης

ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Πρωτόκολλα Αντιγήρανσης

Ανάλογα με την περίπτωση, εφαρμόζονται θεραπευτικά πρωτόκολλα που σκοπό έχουν την «αντιγήρανση», δηλαδή την καθυστέρηση της διαδικασίας «γήρανσης» του δέρματος, συντηρώντας την καλή του κατάσταση με συνεχή βελτίωση της ποιότητάς του.

Αυτό επιτυγχάνεται σε τρία στάδια:

Στάδιο 1ο: Σταδιακή ανάπλαση και ανανέωση των επιφανειακών στοιβάδων της επιδερμίδας με μηχανικούς τρόπους (δερμοαπόξεση ή χημικό peeling), κατόπιν

Στάδιο 2ο: Εμπλουτισμό των κατώτερων στοιβάδων με κατάλληλα ανά περίπτωση θρεπτικά συστατικά (μεσοθεραπεία) και τέλος,

Στάδιο 3ο: Δερματική φωτοανάπλαση με κατάλληλη δέσμη φωτός (φωτοδυναμική θεραπεία).

Πρόκειται για συνδυαστική θεραπεία που γίνεται σε μία συνεδρία-επίσκεψη στο ιατρείο, διαρκεί περίπου 40 λεπτά, ενώ αρκούν 24 ώρες για να φύγει τελείως ο όποιος ερεθισμός από το δέρμα (στο διάστημα αυτό μπορεί να εφαρμοστεί make-up). Αποτελεί την πιο σύγχρονη, ολοκληρωμένη, πλήρη και ασφαλή προσέγγιση στο ζήτημα της «αντιγήρανσης».

Τα πρωτόκολλα εξατομικεύονται και έτσι, ανάλογα με την περίπτωση επιλέγουμε πχ: Δερμοαπόξεση για πιο ώριμες επιδερμίδες, ρυθμίζοντας ανάλογα την ένταση, χημικό peeling για πιο νέες (κατά κανόνα), ρυθμίζοντας ανάλογα τον χρόνο δράσης.

Το είδος χημικού peeling (πχ με «λευκαντικά» συστατικά σε περίπτωση δυσχρωμιών και «λεκέδων», με φαγεσωρογόνο δράση σε περίπτωση λιπαρότητας κλπ)

Το είδος του υλικού για τη μεσοθεραπεία, ανάλογα πχ αν θέλουμε να εστιάσουμε περισσότερο στη σύσφιξη ή στην ενυδάτωση ή στην εξάλειψη των πολύ λεπτών ρυτίδων, κλπ

Τακτική εφαρμογή αυτού του είδους θεραπείας, είναι η μόνη πραγματική εγγύηση ότι κάνει κανείς ό,τι μπορεί, προκειμένου να διατηρήσει το δέρμα του σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση, χωρίς κινδύνους και παραμορφώσεις  και με λογικό κόστος.

Όλες οι μελέτες στον τομέα της αντιγήρανσης, έχουν εστιάσει τα τελευταία χρόνια στην εύρεση νέων υλικών για χημικά peeling και ολοένα πιο αποτελεσματικών υλικών μεσοθεραπείας.

Όλη η εκπαίδευση των ιατρών στα συνέδρια και σεμινάρια «αντιγήρανσης» έγκειται στο να γνωρίζουμε αυτά τα υλικά και να χρησιμοποιούμε πάντα το πιο κατάλληλο από αυτά, στη σωστή ποσότητα και με το σωστό τρόπο, ανάλογα με την περίπτωση που έχουμε ν’αντιμετωπίσουμε.

Ειδικά για τα τελευταία, υπάρχουν ραγδαίες και πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις: Εφαρμόζουμε και στο ιατρείο μας τη νέα μέθοδο που χρησιμοποιεί σαν υλικό μεσοθεραπείας, αυτόλογο ορό με αυξητικούς παράγοντες και νουκλεοτίδια. Δηλαδή, παίρνουμε λίγο (5-10ml) αίμα, και με ειδική διαδικασία φυγοκέντρησης, παίρνουμε το ίζημα του ορού που περιέχει αυξητικούς παράγοντες. Κατόπιν, το εμπλουτίζουμε με νουκλεοτίδια (ουσίες που ενεργοποιούν αυτούς τους παράγοντες) και το διοχετεύουμε στο δέρμα με τη γνωστή μέθοδο της μεσοθεραπείας. Οι αυτόλογοι (οι δικοί μας) αυξητικοί παράγοντες, ενεργοποιούν την παραγωγή του δικού μας κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα, κάνοντάς το πιο ανανεωμένο, σφριγηλό και λαμπερό.