Πρόσθεσε στο Facebook Πρόσθεσε στο Delicious Πρόσθεσε στο Newsvine Πρόσθεσε στο Twitter

Αισθητική Δερματολογία - BOTOX

 Αισθητική Δερματολογία - BOTOX Αισθητική Δερματολογία - BOTOX  

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΤΟΧ; To BOTOX είναι μια πρωτεΐνη που παράγεται με φυσικό τρόπο (καλλιέργεια) από έναν μικροοργανισμό, το clostridium botulinum, και βρίσκει άριστη εφαρμογή στη διόρθωση των ρυτίδων έκφρασης.

Έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει τους μύες που ευθύνονται για τη δημιουργία των ρυτίδων, προσφέροντας φυσική και χαλαρή όψη στην έκφραση με λείο και επίπεδο δέρμα.

Ο μηχανισμός λειτουργίας συνίσταται στον περιορισμό της ακούσιας λειτουργίας των μυών που προκαλούν τις δυναμικές ρυτίδες. Είναι  μια «ριζική» θεραπεία, καθώς εστιάζεται στο αίτιο που προκαλεί τις ρυτίδες, τις έντονες συσπάσεις των μυών του προσώπου. Αποτέλεσμα,  η εξαφάνιση των ρυτίδων για 6 μήνες, αλλά και η πρόληψη σχηματισμού νέων, καθώς μειώνονται οι μυικές κινήσεις που τις δημιουργούν.

Πρόκειται για τοπική θεραπεία (το φάρμακο δεν απορροφάται από την συστηματική κυκλοφορία και τον οργανισμό) που γίνεται με λίγες ενδομυικές μικροενέσεις στα επίμαχα σημεία.

Αισθητική Δερματολογία - BOTOX    Αισθητική Δερματολογία - BOTOX

Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 10 λεπτά, δεν χρησιμοποιείται αναισθητικό, καθώς ο πόνος είναι ανεπαίσθητος, ενώ αμέσως μετά μπορεί κάποιος να επιστρέψει κανονικά στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Τα αποτελέσματα είναι πλήρως αναστρέψιμα, συνεπώς δεν γίνεται λόγος για καμία μόνιμη παρενέργεια. Το φάρμακο χρησιμοποιείται ευρέως από το 1987 για διάφορα προβλήματα (πχ βλεφαρόσπασμο), από γιατρούς πολλών ειδικοτήτων, σε μεγάλες δόσεις, επί σειρά ετών, χωρίς να έχει αναφερθεί κάποια παρενέργεια.

Το 2002 πήρε και επίσημη ένδειξη από τους οργανισμούς φαρμάκων των ΗΠΑ και της Ε.Ε. (F.D.A. και Ε.Μ.Ε.Α. αντίστοιχα) και για τη θεραπεία των ρυτίδων έκφρασης σε άτομα ηλικίας 18-65 ετών.

Το 2008 διενεργήθηκαν στις ΗΠΑ 3.181.592 εφαρμογές ΒΟΤΟΧ για την εξάλειψη ρυτίδων έκφρασης.

Αισθητική Δερματολογία - BOTOX